Karácsonyi pulykasült vörösáfonya lekvárral
Larsson 2007.06.08. 17:13
Kóstold meg és készítsd el te is a lekváros pulykát! A vörösáfonya a pulykasült és a húsgolyó elmaradhatatlan kiegészítője, pillanatok alatt elkészíthető.
Hozzávalók: 40 dkg pulykamell filé, 2 szál kakukkfű, 1 teáskanál őrölt gyömbér, darált bors, 1 üveg vörösáfonya lekvár (a svéd finomságok boltjában megvásárolhatod), 4 evőkanál olívaolaj, só
A pulykamell filét vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy tálba. Csorgassunk rá olívaolajat, daráljunk rá borsot, tépkedjük rá a kakukkfű leveleit és szórjuk meg az őrölt gyömbérrel. Keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben 1-2 evőkanál olívaolajat, majd tegyünk bele a befűszerezett húsból. Erős lángon, állandóan kevergetve pirítsuk meg. Ha már kezd barnulni a hús széle, kanalazzunk rá a vörösáfonya lekvárból. Jól forraljuk át, majd tálaljuk tányérokra. Köretnek burgonyából, sütőtökből vagy pasztinákból készített pürét, párolt rizst kínáljunk mellé.
Elkészíthetjük úgy is, hogy a pulykamellet nagyobb darabokban hagyjuk, és serpenyőben elősütjük, majd forró sütőben 180 fokon 15 perc alatt fejezzük be a sütését. Tálaláskor szeleteljük fel, és kanalazzunk mellé a lekvárból. Izgalmasabb, ha a fűszerezéshez mézeskalács-fűszerkeveréket is használunk.
|