Jansson
Larsson 2007.06.08. 16:55
Egy heringes étel svéd módra!
Hozzávalók: 1 kg burgonya (8 - 10 db.) 2 - 3 db vöröshagyma 15 dkg. pácolt hering(szardella) 3 evőkanálnyi pácolt heringl eve (páclé) 2,5 dl tejszin 2 evőkanálnyi vaj vagy margarin 2 evőkanálnyi zsemlemorzsa
Elkészítés: A megpucolt burgonyát hasábra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk.Egy tűzálló tálat kivajazunk és rétegesen abba tesszük a burgonyát, hagymát és a pácolt heringet. Burgonyával kezdjük és fejezzük be a rétegek rakását. Locsoljuk meg a tejszínnel és a heringpáclével, szórjuk be zsemlemorzsával és tegyük rá a maradék vajat. 200 Celsius-ra melegített sütőben 45 - 50 percig pirítjuk. A sütési idő leteltével a sütőt kikapcsoljuk, de a tálat a sütőben hagyjuk, hogy az étel a kiengedett levet visszaszívhassa.
Elkészitési idö 1,5 óra.
God aptit! - Jó étvágyat!
|